Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta

 

 

kos_ruvezoriDrugog dana festivala od 19 sati, publici će se predstaviti Kulturni centar Novi Sad sa svojom predstavom "Kos" u režiji Filipa Markovinovića, a uloge tumače Milica Trifunović i Nenad Pećinar. Predstava "Kos" zatiče dvoje bivših ljubavnika, Reja i Unu, koji su se ponovo sreli posle više od deset godina, i kojima je njihova ljubavna veza zauvek promenila živote. To je pre svega priča o odnosu dvoje ljudi koji su se voleli uprkos tome što ta ljubav nije smela da se dogodi. "Kos" je priča o granicama ljubavi, moralu, društvenoj osudi i žrtvovanju. U 21 sat nastupiće Akademsko pozorište "Braća Krsmanović" iz Beograda, koje će izvesti predstavu "Ruvenzori" u režiji Vladimira Cvejića, a uloge tumače Nenad Sparić, Jovana Vulin, Dragana Cvetković, Isidora Jevtović i Milena Medar. Ova satira govori o ekologiji i korupciji, a Krsmanac ju je dramatizovalo kao kabare.

 

murlin_murloU subotu, 24. marta studenti Akademije uemtnosti izvešće tri predstave: "Murlin Murlo" u režiji Mie Knežević od 18 sati, "Ludilo u dvoje" u režiji Lamije Al-Hasen od 20 sati i "Paviljoni" u režiji Dušana Mamule od 22 sata. Murlin Murlo je predstava studenata treće godine Akademije u klasi Nikite Milivojevića i govori o sredini i ljudima koje je nemoguće promeniti. Radnja predstave je smeštena u jedan ruski gradić krajem osamdesetih godina prošlog veka, za vreme Gorbačova i njegove čuvene perestrojke. U gradić dolazi mladi pisac iz Kurska i upoznaje Murlin Murlo u kojoj vidi upravo ono što jedan pisac i traži u ljudima – čistotu, autentičnost i patnju. Međutim, ova sredina je toliko ogrezla u bedi, nasilju i kolektivnom bolu da on za samo dve nedelje traži način da pobegne. Sruše mu se ideali, sruši mu se vera, a Murlin postaje žrtva njegovog razočaranja. "Ludilo u dvoje" klasičan je primer drame apsurda Ežena Joneska koja govori o najgorim trenucima dvoje mladih koji se skrivaju pred gradjanskim ratom. "Paviljoni" ili "Kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru" je prema rečima Dušana Mamule "predstava o stambenoj zgradi u kojoj žive pripadnici tri starosna doba – mladi, starovečni i stari. Sudbine likova se ponavljaju u sudbinama njihove dece. Životi se svode na dobru hranu i dobro dupe, a na kraju svi umremo".

U 23.30 biće održana dodela nagrada i proglašenje najboljih, nakon čega sledi koncert u Klubu Kulturnog centra.

 


 

 

Svi predstave biće odigrane na Kamernoj sceni u Kulturnom centru u Rumi. Cena ulaznice za veče je 200 dinara, a komplet za svih šest predstava je 500 dinara. Kupovinom ulaznice pomažete projekat "Otovorena Art Trema scena".

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas7
mod_vvisit_counterJuče221
mod_vvisit_counterOve nedelje2668
mod_vvisit_counterOvaj mesec15250

POKROVITELJI FESTIVALA

Baner

Sekretarijat za kulturu APV

Baner

Opština Ruma

Baner

PARTNERI FESTIVALA

Baner

Kulturni centar Ruma

Baner
Baner

Omladinski savet Ruma

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner