Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta

 

 

kos_ruvezoriDrugog dana festivala od 19 sati, publici će se predstaviti Kulturni centar Novi Sad sa svojom predstavom "Kos" u režiji Filipa Markovinovića, a uloge tumače Milica Trifunović i Nenad Pećinar. Predstava "Kos" zatiče dvoje bivših ljubavnika, Reja i Unu, koji su se ponovo sreli posle više od deset godina, i kojima je njihova ljubavna veza zauvek promenila živote. To je pre svega priča o odnosu dvoje ljudi koji su se voleli uprkos tome što ta ljubav nije smela da se dogodi. "Kos" je priča o granicama ljubavi, moralu, društvenoj osudi i žrtvovanju. U 21 sat nastupiće Akademsko pozorište "Braća Krsmanović" iz Beograda, koje će izvesti predstavu "Ruvenzori" u režiji Vladimira Cvejića, a uloge tumače Nenad Sparić, Jovana Vulin, Dragana Cvetković, Isidora Jevtović i Milena Medar. Ova satira govori o ekologiji i korupciji, a Krsmanac ju je dramatizovalo kao kabare.

 

murlin_murloU subotu, 24. marta studenti Akademije uemtnosti izvešće tri predstave: "Murlin Murlo" u režiji Mie Knežević od 18 sati, "Ludilo u dvoje" u režiji Lamije Al-Hasen od 20 sati i "Paviljoni" u režiji Dušana Mamule od 22 sata. Murlin Murlo je predstava studenata treće godine Akademije u klasi Nikite Milivojevića i govori o sredini i ljudima koje je nemoguće promeniti. Radnja predstave je smeštena u jedan ruski gradić krajem osamdesetih godina prošlog veka, za vreme Gorbačova i njegove čuvene perestrojke. U gradić dolazi mladi pisac iz Kurska i upoznaje Murlin Murlo u kojoj vidi upravo ono što jedan pisac i traži u ljudima – čistotu, autentičnost i patnju. Međutim, ova sredina je toliko ogrezla u bedi, nasilju i kolektivnom bolu da on za samo dve nedelje traži način da pobegne. Sruše mu se ideali, sruši mu se vera, a Murlin postaje žrtva njegovog razočaranja. "Ludilo u dvoje" klasičan je primer drame apsurda Ežena Joneska koja govori o najgorim trenucima dvoje mladih koji se skrivaju pred gradjanskim ratom. "Paviljoni" ili "Kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru" je prema rečima Dušana Mamule "predstava o stambenoj zgradi u kojoj žive pripadnici tri starosna doba – mladi, starovečni i stari. Sudbine likova se ponavljaju u sudbinama njihove dece. Životi se svode na dobru hranu i dobro dupe, a na kraju svi umremo".

U 23.30 biće održana dodela nagrada i proglašenje najboljih, nakon čega sledi koncert u Klubu Kulturnog centra.

 


 

 

Svi predstave biće odigrane na Kamernoj sceni u Kulturnom centru u Rumi. Cena ulaznice za veče je 200 dinara, a komplet za svih šest predstava je 500 dinara. Kupovinom ulaznice pomažete projekat "Otovorena Art Trema scena".

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas34
mod_vvisit_counterJuče2123
mod_vvisit_counterOve nedelje3914
mod_vvisit_counterOvaj mesec16176

Baner

POKROVITELJI FESTIVALA

Baner

Sekretarijat za kulturu APV

Baner

Opština Ruma

Baner

PARTNERI FESTIVALA

Baner

Kulturni centar Ruma

Baner
Baner

Omladinski savet Ruma

Baner
Baner
Baner
Baner